електроконтрабас, бас-гітара
вокал, гітара

Концерти

10
травень
2024
10 травня Вадим Красноокий виступить на «Вишиваному Вечорі 2024» від Mega Zabava  в Торонто. Це знаменита  українська культурна подія з модою, музикою та прекрасною атмосферою.
Також виступатимуть Klooch  і DJ Mike Unlisted. 



Ми у соц.мережах:
facebook.com / madheadsxl @madheadsxl youtube.com / madheadsxl

Новини

25
жовтень
2016
«ІСТОРІЯ» - Part 3

Вадим Красноокий : "У 1993 році у нас почалися серйозні зміни в складі. Це було суттєвим уповільненням розвитку для групи, яка вже встигла в якійсь мірі зарекомендувати себе на рок-сцені Києва. Рома Шаркевич пішов, і нам довелося довго і болісно шукати нового барабанщика. Після ряду проб і прослуховувань ми зупинилися на Євгенові Медведі, який загалом теж був далекий від того, в чому група мала потребу. Влітку "Сталік" (Вова Сталінський) повідомив мені, що він збирається одружитися зі своєю німецькою подругою і до зими планує перебратися на постійне проживання до Німеччини, що означало тепер і необхідність пошуку нового контрабасиста. А вірніше сказати, нам потрібно було шукати людину, яка би захотіла вчитися грати на контрабасі - рок-н-рольних контрабасистів в місті просто не було. На заміну "Сталіку" був запрошений Станіслав Лісовський. Загалом, група була надовго паралізована - ми дали менше 10 виступів за півтора роки. Правда, я продовжував писати нові пісні... 
Влітку 1994 року за наші барабани нарешті сів (а точніше - став, він кілька років грав навстоячки) Богдан Очеретяний. Справи пішли куди краще. Бобу було 16 років, він грав добре і дуже стильно, та до того ж був сповнений ентузіазму. Ми стали часто виступати, одного разу навіть розігрівали "КРЕМАТОРІЙ", з'являлися на численних в той час київських рок-фестивалях, пізніше в нічних клубах. Ми стали записувати велику кількість демонстраційних касет і бомбити ними всі відомі нам європейські рекордингові компанії, що спеціалізувалися на музиці рокабілі і сайкобілі. Одна з них, німецька CRAZY LOVE RECORDS, в результаті випустила наш дебютний альбом. Для повноти картини не можна не згадати Іванну Довженко, яка взяла на себе менеджмент групи і відігравала значну роль в нашому розвитку протягом наступних 3 років (після чого ми займалися менеджментом самостійно)."

20
жовтень
2016
«ІСТОРІЯ» - Part 2

Вадим Красноокий : "Протягом 1992 року ми грали скрізь, де могли. Взимку розважали знайомих панків в підвалі, де вони тусувалися. Влітку влаштовували тусовки для друзів і знайомих на даху 20-поверхового будинку, а закінчили рік на сцені новонародженого рок-фестивалю "Музика в Стилі КІН", в компанії з кращими андеграундними колективами міста і знаменитими панками АУ з Пітера.

Ми також вперше виїхали за межі Києва - в Харків, де мали задоволення розділити сцену з іншою рокабільною бандою - SHAKIN 'GUTS. Наш тодішній репертуар був мікс з власних пісень, рок-н-рольної класики, а також з деяких речей сучасних нео / сайко груп. Ми постійно робили демонстраційні записи на репетиціях. А репетирували ми двічі на тиждень вдома у мене або у Роми, чим регулярно "радували" сусідів, особливо найнервовіших (природно, ми жили в звичайних багатоповерхівках).

До кінця 92 року у нас з'явився перший студійний запис. У напівпідпільній студії Київського національного лінгвістичного університу, ми записали 6 пісень, які одразу відправилися в Англію, на єдину адресу рокабільної рекордингової компанії, яка у нас була - на NERVOUS RECORDS. Наші записи їм сподобалися, і нам запропонували перезаписати 2 наші пісні в більш професійній студії для збірки панку і сайкобілі, яка через рік вийшла у світ."

15
жовтень
2016
«ІСТОРІЯ» - Part 1

Грудень 1991 року. Студент зварювального факультету Київського політехнічного інституту Вадим Красноокий створив першу в Україні групу, котра грає в стилі нео-рокабіллі, або сайкобілі.
"У той час в Україні мало хто знав про існування музики рокабілі, хіба що окремі меломани могли похвалитися рок-н-рольними записами 50х років. Втім, в Харкові було навіть кілька груп, натхнених прикладом московських ностальгістів типу БРАВО і МІСТЕР ТВІСТЕР, але нео рокабілі і сайкобілі в уявленні українців були абсолютно білими плямами на карті сучасної рок музики. Розраховувати на «наших», на тих хто «включається» не доводилося, через відсутність таких. Тому ми грали всюди, де тільки було можливо і для всіх, хто згоден був нас слухати (а часто і для тих, хто був незгодний). Ми відчували себе прибульцями - з контрабасом, напівакустичною гітарою, «стоячим» барабанщиком, з зухвалими зачісками і прикидами, з англійськими текстами і дикими криками в кожній пісні. Музикантами ми були абсолютно зеленими - грали огидно і складали дурницю. Зате натхнення, маніакально підліткової енергії і ненависті до будь-яких проявів попси нам було не позичати. З самого початку зі мною грали: Вова «Сталик» Сталінський на контрабасі і Рома Шаркевич на барабанах. ПЕРШИЙ ВИСТУП MAD HEADS відбувся 8 грудня 1991 року в підвальчику ДК заводу «Арсенал» на збіговиську чи то бардів чи хіпі, яких ми примудрилися здорово налякати. Додатково до всього, Сталик відразу розбив в кров пальці об струни контрабасу, але не подав і знаку, і зціпивши зуби, стійко забризкував кров'ю перші ряди до самого кінця виступу." © В.Красноокий

07
жовтень
2016
Сьогодні, свій день народження святкує почесний "дух" нашої родини, Вадим Нікітан. Брате, бажаємо тобі тільки чистого звучання, завжди бути в культурних хроніках, всього тобі в долі від «до» до «сі», та повних кишень!!!З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!


10
вересень
2016
Друзі-музиканти, увага! Віддамо в хороші руки чумовий апарат FENDER Super Sonic Twin - 100 Вт ламповий гітарний комбопідсилювач. Кому цікаво, пишіть особисто - https://vk.com/id76440430 Вадим Красноокий.
Гітарний апарат преміум класу, флагман лінійки FENDER. 
Модель Super Sonic Twin прийшла на зміну більш широко відомій Twin Amp. Має всі достоїнтсва попередниці: повністю лампові 100 Вт знаменитого фендерівського звучання (із переключенням на клубний режим 25 Вт), 2 канали (чистий і драйв), педаль foot-switch для їх перемикання. 
Разом з тим, Super Sonic Twin має суттєві вдосконалення! Чистий канал по суті має 2 версії - звичайний clean і знаменитий Fender Bassman. А канал драйву має дві ручки Gain, комбінація яких дає дуже широкий спектр різноманітних перегрузів. До того ж, ця модель має вбудований фендерівський ревербератор і автоматичний контроль стану ламп. 
Підсилювач у гарному стані, оскільки використовувався переважно для студійних записів і репетицій. Нещодавно проведена заміна ламп, звучить як новий. 
В комплекті пропоную жорсткий футляр на колесах, який надійно захищає в гастрольних подорожах і дуже зручний в якості підставки. 
В Україну таких апаратів була завезена обмежена кількість, а нещодавно Fender припинив виробництво цієї моделі. Тож перед вами колекційний раритет. Не зволікайте!;)



24
серпень
2016
З Днем Незалежності, Україно!
Слава тобі! Слава Україні! Слава нації!
23
серпень
2016

Щиро вітаємо вас з Днем Державного Прапора України! Державний Прапор - як символ свободи, єднання та слави нашої країни - уособлює у собі усі прагнення та надії українського народу на краще майбутнє. То ж нехай синьо-жовтий стяг і надалі вселяє в серце кожного українця гордість та спонукає на нові подвиги заради своєї Батьківщини.

25
липень
2016
Привіт, друже! Долучайся до розіграшу квитків;) 
11 серпня у Докер пабі відбудеться концерт гурту Мед Хедс. Бери участь у нашому ФОТОКОНКУРСІ "А Я НА МОРІ" ;) 
посилання на розіграш: 

Умови дуже прості, а ПЕРЕМОЖЦЯ ОБИРАЄМО ЗА КІЛЬКІСТЮ ЛАЙКІВ! 
На переможця чекає квиток на «море» з поринання в безодню MAD ROCKу від запальних Mad Heads. Ви зможете поспілкуватися, сфоткатися, отримати автографи...а головне, всі будуть щедро винагороджені;))) 

Увага, фото повинні носити добрий та позитивний або нейтральний характер і не порушували законодавства!)) 
Зарані дякуємо тобі за твоє фото!;)

24
червень
2016
Квоти на українську музику: поступитись власними інтересами заради країни

Гурту "Мед Хедс" цього року виповнюється 25 років, ми за віком – однолітки незалежної України. Так, ми маємо англомовну назву, адже починали кар’єру в Європі, але саме там слухачі звернули нашу увагу на власний український колорит, який проглядався навіть у наших англомовних хітах та проривався крізь суто роковий склад колективу.

Відтоді ми змінили курс, зосередившись на українських піснях, і відчули особливу підтримку аудиторії. Тож більша частина творчості гурту написана саме українською мовою.
Однак, навіть отримавши широку популярність, мало кому відомо, яку велику роботу щоразу нам доводилось виконувати, аби наші хіти потрапляли в ротацію на радіо. Відзначимо, що ми записуємось на одній з найкращих студій в Україні й відразу робимо кілька версій своїх пісень – під формат основних радіостанцій країни.

Проте відсоток відмов від станцій щоразу вражає. Звичайно, питання мови ніколи не обговорюється відкрито.

Я як лідер колективу безпосередньо намагався налагодити діалог з програмними директорами на радіо. Щоразу після відмов на кшталт "нам не підходить, тому ще не підходить" я намагався з’ясувати обставини, був готовий доробити трек під певний формат. Але у багатьох випадках добився тільки того, що програмні директори стали мене уникати.

Зараз, коли група має свою довгу історію, наші основні хіти все ж прориваються до ефірів, власне, "Мед Хедс" від прийняття закону про квоти на радіо не виграє і не програє. Однак ми усвідомлюємо, наскільки він важливий для молодих виконавців, які зараз майже не мають можливості вийти в ефір.

Закон прийнятий на перспективу, лише перехідний період займе кілька років, тож його здобутки зможемо оцінити років через 5-10.

Звичайно, я розумію власників великих радіостанцій, адже дуже просто взяти розкручений за кордоном хіт і дати йому ефірний час, а не шукати таланти з-поміж своїх земляків. Однак саме зараз ці таланти нам дуже потрібні!

І я, чесно кажучи, здивований, як на цю законодавчу ініціативу відреагувала частина з них і разом з ними деякі топові українські виконавці, які в тому числі співають і рідною мовою.

Думаю, що молоді артисти поки що не зовсім усвідомили плюси цього закону, адже проти нього проводилась масована антикампанія, а ті хто вже досягли успіху та все ж таки ротуються, припущу, що бояться зіпсувати відносини з власниками медіа або навіть у такий спосіб уникають конкуренції з боку молодих талантів.

З тими ж артистами, з ким ми зустрічалися на акціях на підтримку закону (а це і "Мандри", і "Тарута", і Kozak System) у нас було повне розуміння щодо необхідності його прийняття.

У відповідь на істерію в соцмережах зазначу, що в законі не йдеться про заборону російської мови чи пісні – ви маєте право слухати музику, яка вам до вподоби, наприклад, в інтернеті. Однак ми маємо змінити ставлення до української пісні, адже радіоефір використовують, зокрема, і для пропаганди та впливу.

І якщо ми самі не сформуємо нашу свідомість, то це за нас залюбки зроблять інші. Сьогодні вітчизняні станції ротують передовсім російські та англомовні хіти, тож в інтересах саме цих держав і формується наша свідомість.

Коли я в Києві вмикаю радіо, то не відчуваю себе в Україні. Тоді яку сусідній Польщі, наприклад, в ефірі звучить близько 50 % національного контенту, адже там діє аналогічний закон. Така ж ситуація у Франції, Німеччині, Канаді…

А США та Велика Британія взагалі настільки жорстко захищають національного музичного виробника, що іноземному виконавцю вкрай важко туди просто приїхати і дати концерт – через велику кількість необхідних документів та дозволів.

У нашій країні в умовах війни та піднесеного патріотичного стану особливо важливо чути українську пісню в українському радіоефірі. Ми також повинні захищати свій ринок від іноземного продукту та насамперед розвивати власну культурно-музичну індустрію. Але, як виявилося, для цього нам необхідні закони.

Вважаю, що український радіоефір необхідний для розбудови нашої держави. Тому, якщо він викликає у когось незручності, слід розуміти, що це – суспільна справа. І заради України можна поступитися власними комерційними інтересами.

Вадим Красноокий, лідер гурту "Мед Хедс"



01
червень
2016
Щороку 1 червня відзначається свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань.

У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинен стати одним з найголовніших наших обов'язків.

Закликаємо усіх сьогодні й кожного наступного дня зігрівати теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднувати зусилля заради майбутнього, і тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю України.